Cykloregión Liptov

28. 7. 2020
Domov Cykloregión Liptov

(Liptovský Mikuláš, 28. 7. 2020) – Toto leto zažíva Liptov revolúciu na kolesách. Cestná, horská, rodinná, e-bike cyklistika, single traily – Liptov je stále viac cyklistický región. Čím ďalej, tým viac cyklistov objavuje jeho čaro. Cykloturistike sa venujú malí aj veľkí, profesionáli, športoví a adrenalínoví nadšenci, ale aj rekreační cyklisti či rodiny s deťmi. Liptov preto povýšil cyklistiku na významné letné lákadlo. Nedávno predstavil aj nové logo Cykloregiónu Liptov.

Na Liptove otvárali začiatkom júna letnú sezónu na elektrických bicykloch a zároveň inštalovali viaceré nové elektronabíjacie stanice. Aj keď dovolenka na Liptove je pestrá a plná rôznorodých atrakcií, tak Liptáci chcú rozvíjať aj svoj cyklistický potenciál.

Uprostred leta predstavili nové logo – Cykloregión Liptov. „Spojili sme ozubené koliesko, známe z prehadzovačiek na bicykloch, so siluetou liptovskej prírody a samozrejme sme zachovali pre Liptov typickú červeno – bielu farebnosť. Takto nám vzniklo nové cyklistické logo regiónu. Verejnosť v týchto obdobiach oveľa viac času trávi v prírode a aj bicykluje. Náš región jej dáva veľa možností pre aktívny pohyb. Máme značených viac ako 800 kilometrov cyklistických trás a chceme nielen túto našu širokú ponuku čo najlepšie prezentovať. Aj preto vzniklo naše nové cyklistické logo,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Rodák s Liptovského Mikuláša, mladý úspešný filmár, dokumentarista a režisér Patrik Paulinyi sa pozrel svojou optikou na cyklistiku na Liptove. Vznikla tak séria cyklistických videí, už aj s použitím nového loga. Prvé, najobsiahlejšie video, je už verejnosti odhalené:

Nasledujúce videá budú kratšie a smerované už na konkrétnu cieľovú skupinu – cestná, horská, rodinná, e-bike cyklistika, singletraily Liptova. Leto patrí najmä prázdninujúcim deťom, rodinné cyklo-video má premiéru práve dnes a dostupné je TU. Jednotlivé regionálne videá sú a ďalšie budú postupne zverejňované cez web regiónu visitliptov.sk a cez FBYouTube kanál Región Liptov.

„Naše cyklo-logo budeme používať aj na novom cyklistickom mobiliári, ktorý vyšiel z architektonickej súťaže a plánujeme ho osádzať. Napríklad bude na infotabuliach s mapami, na vstupných bránach či prístreškoch pre cyklistov aj pri dodatkovom značení tematických cyklotrás,“ doplnil informácie cyklo-koordinátor Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Andrej Medla.

Podporu cyklistických projektov realizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV aj vďaka dotácii Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške viac ako 50 000 eur,-.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov