Puk odpálil zimnú sezónu na Liptove

29. 11. 2019
Domov Puk odpálil zimnú sezónu na Liptove
(Jasná, 29. 11. 2019) – Zimná sezóna oficiálne odštartovala v piatok 29. novembra 2019 aj na Chopku – na kopci, ktorí spája Liptov s Horehroním a pre lyžiarov je synonymom najlepšej lyžovačky na Slovensku, čo nedávno potvrdilo aj ďalšie ocenenie World Ski Awards pre rok 2019 za najlepšie slovenské lyžiarske stredisko. Na lyžovačku si lyžiari kvôli nepriazni počasia ešte chvíľu počkajú, ale sneh Chopok pokryl a netradične sa na ňom počas otvorenia zimnej sezóny korčuľovalo. Originálne odpálenie zimnej sezóny pukom mal v rukách Michal Handzuš z éry zlatých hokejových chlapcov. Liptáci aj Horehronci pod Chopkom potvrdili, že sú na zimnú sezónu plne pripravení a majú čo ponúknuť, vedia zabaviť a zaujať, aj keď sa práve nelyžuje.

V pláne bolo historicky najskoršie otvorenie lyžiarskej sezóny na Chopku, ale počasie to chcelo inak a to napriek tomu, že je Chopok biely a pod snehom. Oficiálne otvorenie zimnej sezóny 29. novembra 2019 sa na Chopku uskutočnilo netradične so známymi hokejistami z Horehronia a z Liptova, ktorí si zahrali mixy aj s malými hráčmi z týchto regiónov. Známe mená, ktoré robia a robili dobré meno regiónom aj Slovensku, boli hokejisti Ján Laco, Martin Cibák a Martin Kriška za Liptov a za Horehronie Michal Handzuš, Tomáš Surový a Lukáš Bambúch. Poctu pukom oficiálne odpáliť zimnú sezónu dostal Michal Handzuš, ktorý je spolu s Miroslavom Šatanom jedným z dvoch slovenských hokejistov, ktorí získali titul majstra sveta, Stanleyho Pohár a prvenstvo v najvyššej domácej súťaži.

„Otvorenie sme opäť poňali netradične, ale keďže naši hokejisti sú aj lyžiari a Chopok je im a ich rodinám blízky, tak náš nápad podporili, prišli a zobrali aj hokejové nádeje zo svojich regiónov. Radi by sme aj takto dali do sveta signál, že sme na zimnú sezónu pripravení a čakáme už len na priaznivejšie počasie, aby stredisko Jasná mohli jeho prevádzkovatelia intenzívne zasnežovať a následne potešiť všetkých lyžiarov prvým tohto-sezónnym menčestrom,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Zima je prirodzene najmä o lyžovaní, ale región Liptov je veľmi bohatý aj na iné atrakcie. Z lyžiarskych stredísk je najväčším lákadlom Jasná, ktorá je na Slovensku najlepším miestom pre lyžiarov, vďaka 50 kilometrom zjazdoviek na oboch stranách Chopka a technickému zasnežovaniu na väčšine trás. K tomu treba spomenúť celú škálu doplnkových služieb od lyžiarskych škôl, cez požičovne, širokú ponuku gastro prevádzok aj zábavy počas a po lyžovačke. Z menších stredísk, kde je možnosť uplatniť zľavy na Liptov Region Card, treba spomenúť Malinô Brdo a Opalisko v Závažnej Porube. Skvelým doplnkom lyžovačky, prípadne jej alternatívou, môže byť návšteva liptovských akvaparkov, wellnessov či kúpeľov, tiež množstva atrakcií zameraných na zábavu aj vzdelávanie detí, skanzeny, nádherné jaskyne, lákadlom je aj bohatá história či kultúra v mestách a obciach regiónu, ako aj skvelé gastro možnosti či atraktívne podujatia počas celej zimy. Všetko toto, ale nielen to je komplexne sústredené na stránke regiónu visitliptov.sk a tiež v mobilnej aplikácii Liptov. Oplatí sa tiež využívať výhodné zľavy cez Liptov Region Card – v tejto zimnej sezóne ich je až 60.

„V minulej zimnej sezóne sme podľa údajov zo Štatistického úradu SR dosiahli 643 406 prenocovaní, čo predstavuje medziročný nárast až 13,6 percent. Radi by sme si naše čísla opäť vylepšili. Najväčší tlak je v zimnej sezóne na ubytovanie prirodzene v Jasnej, kde sú kapacity v top termínoch rýchlo vypredané. Ubytovanie sa najlepšie predáva v bezprostrednej blízkosti svahov, ale vďaka našej prepracovanej sieti bezplatných liniek SKI & AQUA BUS-ov si lyžiari môžu dopriať pohodlnú lyžovačku, aj keď sú ubytovaní desiatky kilometrov ďalej. Skibusy začnú premávať už 23. decembra. Ich počet z dôvodu vysokého dopytu opäť navyšujeme a zavádzame aj novinku v podobe monitoringu skibusov cez našu aplikáciu Liptov. Vďaka mobilnej aplikácií budú lyžiari vedieť nielen grafikon liniek a jázd, ale aj ich prípadné meškanie. Zároveň inštalujeme v stredisku LED displeje, na ktorých budú priamo zobrazené aj minúty do odchodu autobusov. Apelujeme na lyžiarov, aby využívali skibusy, keďže je to ekologickejšie riešenie a zároveň odľahčujeme dopravu do Demänovskej doliny,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

„Veríme, že v Jasnej začneme lyžovať už čoskoro. Počasie bolo netypicky teplé, aj to čo sme vysnežili sa postupne roztopilo, našťastie už u nás zima panuje, postupne sa schladzuje,  zasnežujeme a urobíme maximum preto, aby sme potešili všetkých milovníkov lyžovania. Odporúčame všetkým, aby sledovali náš web aj sociálne siete a nenechali si prvú lyžovačku ujsť,“ povedal riaditeľ strediska Jasná Matej Hulej. Zábava na svahu je pripravená už zajtra, teda v sobotu a veľkolepý program winter jasna opening zase večer v clube Happy End – viac na https://www.jasna.sk/zazitky/eventy .

Novinkou v stredisku Jasná je aj snowsat systém na všetkých snežných pásových vozidlách v stredisku, vďaka ktorému sa zlepší úprava snehu. Snowsat je systém riadenia a merania hĺbky snehu, ktorý je založený na satelitnom určovaní polohy ratraku. Počas výbornej lyžovačky skvele padne aj návšteva reštaurácie Rotunda, ktorá do novej sezóny vstúpila už ako  á la carte reštaurácia s možnosťou objednať si stôl online aj z tepla domova. Rovnako je toto možné aj so skipasmi vďaka online vernostnému systému gopass. Prirodzene online cena je aj tá najvýhodnejšia. Vďaka zavedeniu flexi cien si môžu lyžiari siahnuť aj na veľmi prijateľné ceny skipasov, postačí nakúpiť v predstihu cez gopass.sk . Podujatie otvorenie sezóny s hokejistami spolu so strediskom Jasná a Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Horehronie realizovala Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV a použila naň aj prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške viac ako 5 000,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov