TS_Poliaci udelili ocenenia Osobnostiam horských zemí

4. 6. 2019
Domov TS_Poliaci udelili ocenenia Osobnostiam horských zemí

(Liptovský Mikuláš) – Uplynulá sobota bola na poľsko-slovenskom pohraničí v znamení udeľovania ocenení pre osobnosti podporujúce tunajšie horské územia. V meste Żywiec zabodovali dvaja Slováci a získali ocenenie Osobnosť horských zemí. Najpopulárnejšou značkou horských zemí sa stala Tatralandia.

Cieľom súťaže je popularizovať ľudí, podnikateľov, organizácie, ktorých činnosť a úspechy v horských oblastiach môžu byť vzorom a inšpiráciou pre ostatných a významným spôsobom prispeli k rozvoju horských oblastí po oboch stranách Tatier. Slávnostné vyhodnotenie aktuálneho ročníka súťaže bolo v poľskom meste Žywiec 1. júna 2019.

„Liptov opäť obstál v hodnotení koalície horských značiek na výbornú. Ocenili starostu obce Bešeňová Martina Barana, primára chirurgickej ambulancie v Liptovskej nemocnici s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši Jána Drobča. Tatralandia sa stala najpopulárnejšou značkou horských zemí. Hodnotiaca komisia ocenila náš región, ktorý je pre mnohých Poliakov top regiónom na trávenie letnej či zimnej dovolenky,“ povedal honorárny konzul Poľskej republiky na Slovensku Tadeusz Frackowiak.

„Liptov opäť obstál v hodnotení koalície horských značiek na výbornú.“

Bešeňová je vďaka akvaparku veľmi navštevovanou obcou na Liptove. „Našej obci sa darí neustále zvyšovať počet prenocovaní a výšku vybranej dane. Vybrané prostriedky sa snažíme spätne investovať do cestovného ruchu a zlepšovať infraštruktúru pre turistov aj našich občanov. Je to pre mňa veľmi motivujúce aj zaväzujúce, že komisia ocenila úspechy našej obce a získal som toto prestížne ocenenie v kategórii politik,“ povedal starosta obce Bešeňová Martin Baran.

Poliaci tvoria významnú časť návštevníkov Liptova. Nie je žiadnou novinkou, že práve Tatralandia patrí, už od jej otvorenia v roku 2003, k veľmi obľúbeným miestam návštev našich severných susedov. „Veľmi sa teším, že ocenili Tatralandiu. Od jej vzniku sa postupne posilňoval význam letnej sezóny na Liptove a teraz je náš región skvelým miestom na dovolenku v ktorejkoľvek časti roka. Pričom narastajúci záujem o Liptov pociťujeme rok od roka,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Poliaci a Slováci sú si ako národy blízke. Obyvatelia v horskom pohraničí majú spoločnú históriu aj kultúru. Takmer žiaden Lipták nemá problém s poľštinou a veľmi podobne a s ľahkosťou si porozumejú so Slovákmi aj obyvatelia prihraničných regiónov v Poľsku.

Súťaž o Osobnosť horských zemí sa koná pravidelne už od roku 2005 a pomáha aj rozvoju spoločného horského regiónu ako turistickej destinácie.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov