TS_Na Liptov sa chystajú pomáhať s chuťou

29. 4. 2019
Domov TS_Na Liptov sa chystajú pomáhať s chuťou
(Liptovský Mikuláš, 29. 04. 2019) – Podujatie Pomáhať nám chutí 25. mája 2019 priláka na Liptovský dvor do Jánskej doliny ľudí, ktorí budú zbierkou pomáhať onkologickým deťom a ľudom s autizmom. Do súboja za dobrú vec sa pustia dvaja šéfkuchári zvučných mien. Peter Bracho, domáci šéfkuchár a víťaz piateho ročníka INTERREGIONAL CULINARY CUP OF EUROPEAN REGIONS 2019 a Martin Záhumenský, šéfkonzultant reštaurácie Bocca Buona v Bratislave. Cieľom podujatia je získať čo najväčší objem peňazí na pomoc druhým a popritom si vychutnať skvelé kulinárske výtvory vychytených šéfkuchárov.

Organizátori tohto večera chutí sa pokúsia poslednú májovú sobotu vytvoriť na Liptovskom dvore príjemnú atmosféru, sprostredkovať neopakovateľný gastronomický zážitok a vyzbierať čo najviac finančných prostriedkov, aby spríjemnili život ľuďom, ktorým ho skomplikovala vážna choroba. O chutné jedlo na tanieri sa postarajú dvaja vychytení šéfkuchári. A o tom, ktorému to pôjde s vareškou lepšie rozhodnú samotní hostia.

„O kulinársky zážitok hostí sa postarajú náš šéfkuchár Peter Bracho a zároveň aj absolútny víťaz piateho ročníka INTERREGIONAL CULINARY CUP OF EUROPEAN REGIONS 2019 a Martin Záhumenský, šéfkonzultant reštaurácie Bocca Buona v Bratislave. To, že tento večer bude patriť medzi top v slovenskej gastronómii nie je pochýb, ale to podstatnejšie je naša spoločná pomoc druhým. Naši hostia za jedlá zaplatia ľubovoľnú čiastku peňazí, pričom suma za jedlá od Petra Bracha z Liptovského dvora bude venovaná Centru pomoci detskej onkológie Svetielko nádeje v Banskej Bystrici a financie za jedlá od Martina Záhumenského zase poputujú pre Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom SPOSA Komárno,“ povedal Richard Holec z hotela**** Liptovský dvor. Večerou bude sprevádzať obľúbený moderátor, ktorému je varenie tiež veľmi blízka disciplína, Milan “Junior” Zimnýkoval.

Počas piatich uplynulých ročníkov sa dobrým jedlom pomohlo krásnou sumou, ktorá už presiahla dvadsaťpäťtisíc eur. To koľko to bude tento rok je stále otvorené, tak ako možnosť sa tohto krásneho projektu zúčastniť.

„Je mi veľmi sympatické, keď nám pomáhanie druhým chutí. Len nedávno v Hoteli Koliba Gréta*** v Liptovskej Sielnici varilo počas 3. ročníka súboja šéfkuchárov až sedem vychytených kulinárskych majstrov a milovníci skvelého jedla pomohli čiastkou štyritisíc eur Centru pre deti a rodiny v Liptovskom Hrádku. Teraz nás na Liptove čaká ďalší boj o chuťové poháriky.  Ja verím, že bude navyše prajný aj veľkorysí, veď má pomôcť ľudom, ktorým život skomplikovala choroba. Liptov je vychýrený tým, že sem ľudia chodia aktívne oddychovať a čerpať silu a energiu. Zároveň je krásne, keď náš región začína byť známy aj tým, že u nás dokážeme skvelým jedlom pomáhať a prinášať úsmev aj tam, kde je ho pomenej,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

„Svetielko nádeje si veľmi váži, že bude už šiestykrát súčasťou výnimočného projektu Pomáhať nám chutí. Tento projekt vnímame ako jedinečnú možnosť pomoci chorým deťom netradičnou formou.  Vďaka nadšeniu Richarda Holeca a tímu hotela****Liptovský dvor zachutilo pomáhať už mnohým ľuďom. Aj toto je príležitosť presvedčiť sa, že pomoc má mnoho podôb. Napríklad aj kulinársku, keď sa varešky skrížia pre dobrú vec. Pomáhať je veľmi dôležité a v našom občianskom združení si to uvedomujeme každý deň.  Vážime si tých, ktorí nám dlhodobo pomáhajú pomáhať a sme za to veľmi vďační, “ uzavrela fundraiser Svetielko nádeje Vanda Prandorfyová.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov