TS_Liptov Ride bude zelenší aj medzinárodný

14. 3. 2019
Domov TS_Liptov Ride bude zelenší aj medzinárodný

(Liptovský Mikuláš, 12. 03. 2019) – Oslava športovania na liptovský spôsob sa blíži. Už o necelý mesiac, v sobotu 6. apríla 2019, bude obľúbený Liptov Ride. Letné a zimné športy prepoja zaujímavými trasami Demänovskú dolinu, Jasnú, liptovské lúky a lesy a mesto Liptovský Mikuláš. Okrem domácich stálic i nováčikov sa na štarte 4. ročníka Liptov Ride predstavia pretekári z Českej republiky a po prvý raz aj z Poľska. Organizátori vnímajú prírodu s potrebným rešpektom a v gastro zóne plánujú čo najviac znížiť dopad na životné prostredie. 

Prvú aprílovú sobotu Liptov Ride opäť prepojí zimnú a letnú športovú sezónu a prinesie tak v jeden deň nezvyčajné športové zážitky športovcom i divákom v disciplínach – beh, skialpinizmus, freeride, horský bicykel a kajak na tichej aj divokej vode. Také originálne športové spojenie dokáže na Slovensku ponúknuť len Liptov. Čím podujatie získava na jedinečnosti a atraktívnosti. 70 tímových miesteniek záujemcovia začiatkom januára naplnili cez online registráciu za necelých 15 minút.

„Pár voľných miest z kapacity 25 je ešte v kategórii jednotlivci, v ktorej musia prihlásení borci zvládnuť všetkých päť disciplín sami. Tí tak v jeden deň obúvajú tenisky i lyžiarky a sadajú na bicykel aj do kajaku. Zároveň ešte stále sa môžu do podujatia zapojiť aj dobrovoľníci a aj týmto spôsobom nám napomôcť zvládnuť preteky čo najlepšie,“ povedala Zuzana Homolová z organizačného tímu Liptov Ride.

Pre všetkých, ktorých baví preteky nielen sledovať, ale chcú sa stať súčasťou Liptov Ride 2019, je otvorená dobrovoľnícka registrácia: http://www.liptovride.sk/registracia . Vzhľadom na rozsiahlosť pretekov s organizáciou bude pomáhať viac ako sto dobrovoľníkov po trase od areálu vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši až do Jasnej, pod Chopok i na večernej afterparty, ktorá zakončuje aktívny deň koncertom a DJ setmi v liptovskomikulášskom Dome kultúry. Tento rok parket roztancuje košické zoskupenie Puding Pani Elvisovej, dvojica producentov Emonoizboyz a SloWAX DJs.

 Liptov Ride prepojenie letnej a zimnej sezóny

„Liptov vďaka svojim danostiam ponúka vďaka tunajšej prírode nepreberné možnosti aktivít a príkladom je aj Liptov Ride, ktorý je doslova oslavou športu na liptovský spôsob. Aj preto vítame rozhodnutie organizátorov, ktorí  sa v gastrozóne chystajú zbaviť čo najviac plastov a znížiť tak dopad na životné prostredie. Jedlo bude servírované na kompostovateľných alebo papierových táckach a jednorazové poháre na nápoje nahradia v areáli i na afterparty zálohované a pribudnú aj kontajnery na triedený odpad,“ uzavrela riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Partnerom podujatia Liptov Ride je Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV a použije naň prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 4 500,- eur.

 

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov