TS_Liptov na medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu

23. 1. 2019
Domov TS_Liptov na medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu

(Liptovský Mikuláš, 23. 1. 2019) – V Bratislave už zajtra štartuje 25. ročník medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour, kde nebude chýbať ani Liptov. Obľúbený horský región navštevujú najmä Slováci, ktorí tvoria až šesťdesiatpäť percent jeho návštevníkov. Aktuálne si užívajú najmä výborné lyžiarske možnosti v Jasnej či v menších lyžiarskych strediskách a celoročne do regiónu lákajú najmä tunajšie akvaparky, kúpele aj jaskyne. Na leto 2019 Liptáci avizujú v prvom rade aktivity zamerané na rodiny s deťmi – deti poteší rodinná hra Liptoviedky, jazdiť bude historický vláčik, prázdninový čas otvorí festival bábkových divadiel ZA 7 HORAMI, všetky vekové kategórie si užijú LIPTOVFEST. Okrem toho región ponúka skvelé možnosti na turistiku aj cyklistiku a opäť chystá aj nedeľné cyklovýlety so sprievodcom po vybraných cyklotrasách regiónu.

Už od 24. januára 2019 privíta Liptov odbornú verejnosť v stánku Žilinského samosprávneho kraja počas veľtrhu ITF Slovakiatour v Bratislave. Od piatku až do nedele 27. januára môže medzinárodný veľtrh navštíviť aj široká verejnosť a inšpirovať sa, kde stráviť tohtoročnú dovolenku, kde ísť na výlet, turistiku, za zábavou, kde si túto zimu zalyžovať, či sú ešte dostupné voľné kapacity na jarné prázdniny či Veľkú Noc a podobne.

„Náš Liptov dostal do vienka nádhernú prírodu a už dlhé roky patríme k najnavštevovanejším regiónom na Slovensku. Od roku 2019 máme opäť veľké očakávania. Veľmi pozorne vnímame zmeny, s ktorými sme vstúpili do roku 2019. Konečne sme sa dočkali zníženia dane za ubytovanie na desať percent. Novela zákona bola schválená len koncom októbra minulého roku preto zatiaľ nevidíme výraznejší pokles cien, ale veríme že sa to postupne prejaví v následnom zvýšenom záujme ubytovať sa aj v našom regióne. V silných dovolenkových termínoch už narážame na kapacitný strop našich ubytovacích kapacít, preto vnímame pozitívne výstavbu nových apartmánových domov či už v okolí Jasnej alebo v bezprostrednej blízkosti našich akvaparkov. Rovnako veľmi pozorne sledujeme aj zavádzanie rekreačných poukazov, ktoré tiež môžu podporiť záujem Slovákov o dovolenku na Liptove,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

 Liptovská Mara demanovska jaskyňa raj pre deti

Slováci tvoria na Liptove až 65 percent návštevníkov. Najviac ich prichádza samozrejme v letných a zimných mesiacoch, ale nedávno prekvapil aj 23 percentný nárast v októbri 2018, ktorý sa považuje za mimosezónny mesiac. S rastom záujmu však prichádzajú aj negatívne dôsledky. Najmarkantnejším je dlhodobý nedostatok pracovníkov v oblasti služieb cestovného ruchu. 

„Zima na Liptove je najmä o lyžovačke. Momentálne máme v regióne výborné podmienky na lyžovanie. Ešte stále sa dajú rezervovať pobyty aj na jarné prázdniny. Veľká noc tohto roku vychádza až na druhú polovicu apríla. Odhadujeme, že aj v tomto termíne sa u nás ešte stále bude lyžovať. Leto bude patriť najmä prázdninujúcim rodinám. Opäť pripravujeme rodinnú hru Liptoviedky, ktorá cez príbehy spája celý Liptov. Najmä pre deti od troch do dvanástich rokov pripravujeme na termín 4. až 6. júla najväčší priestorový festival bábkových divadiel ZA 7 HORAMI v Liptovskom Jáne. Nielen na chuťové poháriky zaútočí festival Liptovfest už 19. a 20. júla v Liptovskom Mikuláši. Zameraný je na všetky vekové kategórie a predstaví dynamický a moderný Liptov cez ľudí, tradície, atrakcie aj hudbu a tanec,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Na Liptove bude aj toto leto jazdiť historický vláčik v Ružomberku, pripravené sú nedeľné cyklovýlety so sprievodcom, pribudnú nové cyklotrasy. Hlavnými lákadlami však budú opäť tunajšie akvaparky, výlety na hory lanovkami, turistika a jaskyne.

Účasť na veľtrhu ITF SLOVAKIATOUR realizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV s partnermi a Krajskou organizáciou cestovného ruchu z vlastných zdrojov. Používa naň v minimálnej miere aj prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR a to vo výške 300 eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov