TS_Advent na brehoch Liptovskej Mary

3. 12. 2018
Domov TS_Advent na brehoch Liptovskej Mary

(Liptovský Mikuláš, 3. 12. 2018) – Najbližšie tri adventné nedele budú na Liptovskej Mare patriť originálnym vianočným trhom. Už 9. decembra sa na móle Mariny Liptov rozsvieti vianočný stromček a pripravené sú vianočné pochúťky aj atraktívny sprievodný program pre všetky vekové kategórie.

Predvianočné obdobie prináša so sebou síce veľa zhonu s nákupom vianočných darčekov, ale zároveň je obdobím, kedy sa patrí spomaliť, zamyslieť sa, byť so svojimi blízkymi a dopriať si napríklad aj návštevu vianočných trhov. Originálne vianočné trhy začnú už túto nedeľu na Liptove a to na brehoch Liptovskej Mary.

„Tento rok organizujeme v poradí druhý ročník Vianočných trhov na Liptovskej Mare. Celé trhy sa budú odohrávať na móle Marina Liptov, čiže návštevníci sa môžu tešiť na originálnu atmosféru s výhľadmi na Liptovskú Maru a okolité hory. Prvá adventná nedeľa bude spojená aj s rozsvietením vianočného stromčeka a možno príde za deťmi aj Mikuláš . Minulý rok sme Vianočné trhy robili iba jeden deň a tento rok sme sa rozhodli, že využijeme advent a spríjemníme si navzájom až tri adventné nedele a to konkrétne 9., 16. a 23. decembra 2018. Minulý rok bol pre nás akýmsi odrazovým mostíkom a tento rok už máme viac skúseností a program sme vyskladali podľa dopytov spred roka. Minuloročná účasť nás príjemne prekvapila. Naše trhy a ich atmosféru si prišlo užiť až 500 ľudí, čo považujeme za veľmi dobrú účasť na to, že to bol v podstate taký jednodenný test záujmu,“ povedala manažérka marketingu MARINA LIPTOV Katarína Janošková.

Na móle v Bobrovníku budú od nedele postavené stánky, v ktorých budú predávať ručne vyrábané výrobky. Návštevníci sa budú môcť občerstviť v gril bare, zahriať sa tekutým teplom alebo vychýrenou kapustnicou. V rámci sprievodného programu vystúpia na  pódiu deti zo základnej školy z Kvačian so svojim vianočným programom a predstaví sa aj Detský folklórny súbor Belanček z Ružomberka. Deti sa budú môcť povoziť na koníkovi. Tí najmenší sa môžu tešiť na workshop v zdobení medovníkov. V hlavnej budove Mariny Liptov bude otvorená kaviareň, ktorá je novinkou aktuálnej zimnej sezóny.

Vianočné trhy na Liptovskej Mare Mikuláš na Liptovskej Mare 

„Vianočný stromček v Ružomberku rozsvietia na akcii Mikuláš v meste už v stredu 5. decembra, v rovnaký deň pozýva do svojich priestorov na podujatie Vianočné zvyky a tradície aj Liptovské múzeum v Ružomberku. Jarmočný predaj s nádychom Vianoc spojený s kultúrnym programom a dobrou zábavou pre všetky vekové kategórie čaká na návštevníkov Liptova aj v Liptovskom Mikuláši. Od 6. do 8. decembra na tunajšom námestí počas tradičného Mikulášskeho jarmoku vystúpi okrem iných aj Iné Kafe, Katka Koščová či Slovak tango. V sobotu 8. decembra budú Vianočné trhy aj v Liptovskom Hrádku, v našom najmenšom liptovskom meste,“ uzavrela riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Viac informácií o ponuke nielen vianočne ladených podujatí na Liptove nájdu záujemcovia na web stránke regiónu pod týmto linkom https://www.visitliptov.sk/podujatia/ .

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov