TS_Šéfkuchári na Liptove zabojujú za dobrú vec

31. 10. 2018
Domov TS_Šéfkuchári na Liptove zabojujú za dobrú vec

(Liptovská Sielnica, 31. 10. 2018) – Už po druhý raz sa chystá na Liptove podujatie, na ktorom zabojujú o priazeň návštevníkov až siedmi špičkoví šéfkuchári. Benefičná akcia Súboj šéfkuchárov pre Úsmevy pre deti bude už túto sobotu 3. novembra v Liptovskom Sielnici, v stodole obľúbenej koliby Gréta na brehoch Liptovskej Mary.

Liptákom nie je cudzia pomoc druhým. A keď sa dá pomoc skombinovať aj s pôžitkami z výborného jedla, tak vznikne podujatie Súboj šéfkuchárov. Hotel koliba Gréta a jej šéfkuchár Karol Sklenár pozývajú milovníkov dobrého jedla do tunajšej stodoly už najbližšiu sobotu 3. novembra 2018 na unikátnu gurmánsku a dobročinnú akciu. O kulinárske špeciality na tanieroch sa postarajú okrem domáceho šéfkuchára aj šiesti ďalší špičkoví majstri varešky – Daniel Hrivňák, Peter Frolo, Michal Baniar, Peter Bracho, Lukáš Guzman a Marek Bazala. Pripravia šesť úžasných chodov svetovej úrovne na tri témy.

„Keď vstúpi do rodiny akákoľvek choroba je to ťažké, ale keď je to onkologické ochorenie dieťaťa, tak sa dlhodobo vytrácajú úsmevy. Našou akciou podporujeme práve onkologicky choré deti. V súvislosti s prvým ročníkom podujatia sme podporili občianske združenie Úsmevy pre deti ozdravnými pobytmi v našom zariadení. Zároveň aj naši zamestnanci prikladajú ruku k dielu, keďže počas sobotnej akcie pracujú z vlastnej vôle ako dobrovoľníci bez nároku na mzdu. Teším sa z toho, že aj tento ročník bude o úsmevoch, výborných pokrmoch, príjemnej atmosfére aj ľudskom rozmere. Dobré jedlo sa u nás bude tento raz snúbiť aj s vínami z vinárstva Miloš Grančič a na Liptove nám nemôže chýbať ani lokálne pivo Liptovar, takže bude to potešenie pre všetky zmysly. Nakoľko Liptov je hornatý, tak sa naši šéfkuchári zamerajú tematicky pri tvorbe jedál na les, aktuálne ročné obdobie jeseň a Liptov ako taký,“ povedal Anton Považský spolumajiteľ hotela Koliba Gréta***. Celým večerom bude sprevádzať populárna akustická skupina Silent Trio.

súboj  Koliba Gréta  Stodola súboj šéfkuchárov

„Región sa spája aj s chuťami a vôňami. Som rada, že jednou z tém varenia je aj Liptov. Sama som zvedavá ako vyjadria náš nádherný región majstri kuchári, či to bude cez typické suroviny Liptova, ktorými sú ovčie syry, bryndza, zemiaky, kapusta alebo vyjadria región cez jeho pestrosť a atraktívnosť, ktorým dokáže lákať tisíce návštevníkov nielen v hlavných sezónach, ale v podstate celoročne,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. 

Podujatie začína v sobotu o 18:00 hod. a vstupné je 40,- na osobu. Výťažok z akcie bude použitý na onkologicky choré deti.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov