TS_Liptov na bicykli so sprievodcom

25. 7. 2018
Domov TS_Liptov na bicykli so sprievodcom

(Liptovský Mikuláš, 25. 7. 2018) – Liptov ponúka výborné možnosti najmä na horskú cyklistiku. Fanúšikovia cyklistiky môžu vďaka nedeľným cyklovýletom spoznávať Liptov aj so sprievodcom. Pričom za výlety ani sprievodcu neplatia. Stačí si len vybrať podľa chuti a náročnosti vhodnú trasu. Najbližšie sa cyklisti chystajú v nedeľu 29. júla 2018 spoznávať CykloKorytničku a k dispozícii budú mať aj bezplatný cyklobus. Projekt cyklovýletov je naplánovaný až do poslednej augustovej nedele a pre záujemcov je zadarmo.

Liptov je popretkávaný stovkami kilometrov cyklotrás. Najlepšie sa pritom Liptov spoznáva na horskom type bicykla a veľmi vítanou pomôckou je pri niektorých náročnejších horských terénoch aj elektro-bicykel. „Liptov má síce viac ako 800 kilometrov cyklotrás, ale ešte stále nie je typickou cyklistickou destináciou. Aj preto chceme návštevníkom pomôcť v orientácií a dať im dobré tipy kam ísť. Preto vznikol projekt nedeľných cyklovýletov so sprievodcom vďaka, ktorému spoznávajú záujemcovia región na dvoch kolesách. Už túto nedeľu organizujeme ďalší cyklovýlet. Tentokrát z Ružomberka na CykloKorytničku čo je nenáročná, rekreačná trasa a pre účastníkov bude vyrážať z Liptovského Mikuláša aj bezplatný cyklobus,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Kto nemá záujem o využitie cyklobusu, ale potrebuje sa dopraviť na štart CykloKorytničky môže využiť z Ružomberka historický vláčik Korýtko. Pre záujemcov o kondične náročnejšiu cyklistiku bude v tento deň možnosť zapožičania si stále populárnejších elektrobicyklov a trasa povedie ťažším horským terénom cez Smrekovicu. Pre zdatných cyklistov je plánovaný aj nasledujúci nedeľný cyklovýlet a to v prvú augustovú nedeľu. Pôjde o trasu do Kvačianskej doliny na tamojšie zachované Mlyny – Oblazy. K väčšine nedeľných cyklovýletov je možné využiť bezplatný cyklobus, ktorý vyráža zo stanice v Liptovskom Mikuláši smerom k štartu cyklotrasy a po cyklovýlete späť.

Podsip nedelny cyklovylet 2018Podsip nedelny cyklovylet 2018

 

Svoju účasť si môžu cyklisti rezervovať jednoducho cez mail alebo telefonicky. Podrobnejšie informácie o jednotlivých cyklovýletoch nájdu všetci komplexne na stránke regiónu Liptov pod linkom: https://www.visitliptov.sk/cyklistika/cyklovylety-na-liptove/ .

Projekt „nedeľné cyklovýlety“ realizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV a používa naň prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 3 500,- eur.

Cyklisti aj necyklisti môžu v nedeľu 29. júla navštíviť aj tradičné podujatie Nedeľa vo Vlkolínci. Kultúrny program zaujme vystúpením Sendreiovcov, Veroniky Rabada, Mlokov a mnohých iných. Pripravený je aj workshop a medzinárodné umelecké sympózium.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov