Domov Bezplatná doprava s novinkami

Bezplatná doprava s novinkami

2. 1. 2017

(Liptovský Mikuláš 02. 01. 2017) – Liptov aj v aktuálnej zimnej sezóne prevádzkuje bezplatné linky SKI & AQUA BUSOV. Novinkami oproti minulej sezóne sú napríklad, vyššia frekvencia liniek v hlavnej sezóne, zefektívnenie procesu operatívneho dopĺňania posilových spojov aj nová linka CITY BUS. Táto linka bude lyžiarom ponúkať spestrenie, v podobe programu v centre Liptovského Mikuláša.

Linky SKI & AQUA BUSOV jazdia po Liptove už päť rokov. Významne pomáhajú v zimných mesiacoch odťažiť premávku najmä cez Demänovskú dolinu a zároveň dovolenkárom ponúkajú dobrú alternatívu, ako sa za atraktivitami regiónu dopravovať bez starostí a bez nákladov. „Bezplatná preprava v regióne je pre Liptov už roky samozrejmosťou. V tomto roku investujeme do liniek viac ako stotisíc eur z prostriedkov oblastnej organizácie. Zavádzame aj nový spoj CITY BUS, ktorý bude jeden krát v týždni, vo večerných hodinách, návštevníkov z Jasnej voziť za zábavou do centra Liptovského Mikuláša,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Bezplatné linky už od 26. 12. 2016 spájajú ťahúňov turizmu na Liptove: Demänovskú Dolinu, Malinô Brdo, Tatralandiu, Bešeňovú, Lúčky, Liptovský Mikuláš, Liptovský Ján a Ružomberok. Skibusy jazdia medzi strediskami od ranných hodín až do večera a sú denne schopné prepraviť stovky návštevníkov. Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV aj vďaka dotácii z Ministerstva dopravy, výstavby aj regionálneho rozvoja SR prevádzkuje päť liniek a navyše aj nový CITY BUS. „Našim cieľom bolo ponúknuť návštevníkom regiónu príjemnú alternatívu večerného programu a pritiahnuť ich do centra mesta. Čaká ich bezplatná prehliadka centra aj s prehliadkou najstaršieho kostola v meste so sprievodcom a možnosť netradične, vo večerných hodinách, navštíviť Múzeum Janka Kráľa aj s Mikulášskou mučiarňou. Okrem toho až štrnásť prevádzok v okolí hlavného námestia pripravuje každú stredu špeciálny program, vďaka ktorému čaká na návštevníkov mesta dobré jedlo, drinky aj skvelá zábava,“ doplnila vedúca oddelenia marketingu a podnikania z mikulášskej radnice Soňa Višňovská. Prevádzka CITY BUSOV začína už najbližšiu stredu 4. 1. 2017 a potom každú stredu až do 12. 3. 2017.

„Štandardom v lyžiarskych destináciách je aj preprava skibusmi. Náš región je špecifický tým, že v zime láka nielen na lyžovanie, ale aj na atraktívnu ponuku horúcich prameňov. Keď sa tieto dve atrakcie spoja, tak si klient užije výbornú lyžovačku na liptovských kopcoch a večer sa zregeneruje, alebo vyšantí v akvaparkoch a kúpeľoch s termálnou minerálnou vodou. Minulú sezónu sme sprostredkovali bezplatnú prepravu za aktívnym oddychom na Liptove takmer osemdesiatim siedmim tisícom klientov. V tomto roku ešte očakávame nárast prepravených osôb,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Mekkou lyžovania na Slovensku aj na Liptove je stredisko Jasná. Preto najviac liniek smeruje práve do tohto strediska. „Záleží nám na tom, aby sa ku nám klient dopravil čo možno najpohodlnejšie. Linky skibusov majú preto v hlavnej sezóne vyššiu frekvenciu a veľa si sľubujeme aj od zefektívnenia procesu operatívneho dopĺňania posilových spojov,“ povedal riaditeľ strediska Jasná Matej Hulej. Lyžiarov poteší, že od tejto zimnej sezóny sa tiež doplnili zastávky v Liptovskom Mikuláši – pribudla zastávka na ulici Hodžovej a Štúrovej. Počas sviatkov a víkendov bude zároveň jazdiť tzv. modrá linka už zo sídliska Podbreziny, aby do Jasnej prepravila aj lyžiarov ubytovaných v priľahlých hoteloch a penziónoch.

Aktuálne informácie o premávke skibusov nájdu hostia na stránke regiónu visitliptov.sk a tiež v mobilnej aplikácii Liptova. Grafikony sú tiež dostupné v ubytovacích zariadeniach, ako aj v infocentrách a na webových stránkach jednotlivých atrakcií a miest, kde bezplatné skibusy jazdia. Linkami skibusov môžu jazdiť držitelia kariet Liptov Region Card a majitelia platných skipasov.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov