Domov Liptáci budú mať morskú pláž

Liptáci budú mať morskú pláž

30. 7. 2015

(LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, 30.07.2015) – Vedeli ste o tom, že exotické pláže sú aj na Liptove? Presvedčiť sa o tom bude môcť každý, kto v sobotu 1. augusta príde do Jánskej doliny. Okrem bzučiacich potokov, jaskýň a hustých lesov tam návštevníci nájdu aj pravú piesočnú pláž s beach barom, letnými hitmi a bohatým programom pre veľkých aj malých. V poradí už ôsmy ročník Beach Party sa začína o 15:00 hodine.

Slovensko má k dispozícii všetko, čo má ponúkať dokonalá turistická destinácia. Až na jednu drobnosť a tou je more. Liptáci ju síce takmer dokonale nahradili v miestnych akvaparkoch, no k ideálu im dosiaľ chýbala pláž. Aspoň na jeden deň si ju tak vychutnajú priamo v horách. „Máme tu vodu, stromy, slnko i ihriská. Jediné, čo sme potrebovali vylepšiť je práve piesočnatá pláž. Rozhodli sme sa ju preto Liptákom aj návštevníkom Jánskej doliny vyrobiť a k tomu pre nich pripraviť zaujímavý program. Dva kamióny nám privezú 50 ton piesku, ktoré rozhrnieme na našom parkovisku. Sľúbený však máme aj pravý sneh, v ktorom sa môže každý schladiť. Na svoje si tak prídu nielen dospelí, ale aj deti, pre ktoré sme pripravili sladké prekvapenie a diskotéku v pene,“ avizuje organizátor podujatia Richard Holec.

Zmeškať úvod o 15:00 sa neoplatí, pretože na najmenších bude čakať palacinka zadarmo od šéfkuchára Mira. Deti sa môžu nielen vyšantiť v piesku a na ihrisku, no zároveň si aj zatancovať v rámci detského koncertu Pánko. „K pravej plážovej zábave patrí aj surf. Na tom improvizovanom si budú môcť deti zmerať sily s našou úspešnou reprezentantkou v snowboardingu Klaudiou Medlovou v držaní balansu. Chýbať nebude ani maľovanie na tvár, skákacie atrakcie a biele prekvapenie. Bez pláže a uvoľnenej zábavy si možno leto sotva predstaviť. Napokon, svedčí o tom aj obľúbenosť tohto podujatia, keďže len minulý rok navštívilo Beach Party vyše 300 ľudí. Veríme, že pri priaznivom počasí môže byť toto číslo podstatne vyššie,“upozorňuje starosta Juraj Filo.

Program pre dospelých rozprúdi dievčenské inštrumentálno-vokálne trio G-STRINX svojou husľovo-tanečnou show, ktorá vyvrcholí ohňostrojom. Na plynulý priebeh zábavy bude dohliadať moderátor Dalibor Bíro a DJ Dobo, ktorý bude mať pod palcom aj následnú Disco Party na pláži. „Atrakcie a podujatia, ktoré sme tento rok pripravili pre návštevníkov Liptova, sú plnohodnotnou náhradou za dovolenku pri mori. Prostredníctvom Beach Party chceme návštevníkom nášho regiónu ukázať, že i ľudia z hôr sa vedia baviť a dokážu si užiť aj typickú plážovú party. More síce preniesť nedokážeme, ale pláž si vieme urobiť kdekoľvek a ktovie, možno v budúcnosti si ju budeme užívať dlhšie ako len jeden deň,“ naznačuje riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Hostiteľom netradičného podujatia v tradičnom prostredí je Hotel Liptovský dvor, ktorý aj týmto letným podujatím oslavuje už desiate výročie svojho vzniku. Záujemcovia o sobotnú Beach Party by si nemali zabudnúť plavky. Veď ako inak sa chodí k vode na pláž?

Komu by sobotná zábava nestačila, môže si o deň neskôr pri kadi v Liptovskom Jáne vyskúšať remeselné zručnosti. Od 15:00 hodiny sa záujemcom predvedú klasickí rezbári, ktorí budú nielen predávať ale aj vyrezávať, vypaľovať do dreva a tvoriť výrobky z kože. Deti aj dospelí sa zoznámia s tradičnými liptovskými povolaniami ako drôtikárka, pernikárka, hrnčiarka, bača a uvidia ukážky paličkovania. Chýbať nebude ani tvorivá dielňa, v ktorej si každý bude môcť vyskúšať servítkovanie, plstenie či prácu so sadrou. „Pre fajnšmekrov sme prichystali ukážky zapletania vrkočov a viazanie krpcov na nohy. Návštevníci sa zároveň môžu pokochať pohľadom na výstavu ľudových starožitností, medzi ktorými nebudú chýbať vretená a kolovrátky,“ dodáva Juraj Filo.

Liptovský Ján má remeselného ducha. Kto neverí, mal by sa prísť presvedčiť v nedeľu 2. augusta na vlastné oči.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov