Domov Na Liptove vypustili obra

Na Liptove vypustili obra

5. 6. 2015

(LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, 05.06.2015) – Letná sezóna na Liptove sa práve začala a nesie sa v znamení „obrovskej“ ponuky služieb. K tradičným ťahákom v podobe akvaparkov, lanoviek, turistiky a poznávania regiónu na bicykloch, pribudlo množstvo nových atrakcií, ktoré by mali pritiahnuť väčší počet návštevníkov ako po minulé roky. Na bezpečnosť všetkých bude v nasledujúcich mesiacoch dohliadať obor Čutko. 

V Čutkovskej doline žije od nepamäti, no až do dnes sa bál vkročiť medzi ľudí. Napriek tomu mu postavili príbytok, do ktorého si po nociach nanosil aj niekoľko svojich obľúbených vecí. Má tam posteľ, kolísku, hračky, obrovský šach, ale aj mliečne zuby. „Čutko zatiaľ chodí do svojho domčeka len spávať a cez deň sa skrýva v lese. Preto je jeho Obrovo bezpečné a deti, ktoré k nám prídu na návštevu, sa v ňom môžu dosýta vyhrať a pozabávať. Areál je určený pre celé rodiny a má aj edukačný charakter, keďže deti môžu obrovi umývať zuby. Park neustále vylepšujeme, vymýšľame nové doplnky a veríme, že bude jedným z ťahákov letnej sezóny,“ ozrejmuje manažér Liptov Active  Miroslav Klíma .

V kombinácii s prekrásnou prírodou okolitých hôr a miestnou kolibou ide o jedno z najkrajších miest v regióne. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa rozhodli Čutkovo spojiť s Hrabovskou dolinou novou cyklistickou dráhou. Na Čutkovskej priehrade si zároveň budú môcť chytiť rybu aj tí, ktorí nie sú držiteľom oficiálneho povolenia. „Projekt „chyť a pusť“ je určený aj pre nerybárov a dáva širokej verejnosti možnosť vyskúšať si na vlastnej koži, ako chutí relax v krásnom horskom prostredí a pri vode. Okrem toho, tamojšia Koliba u dobrého pastiera pomôže každému návštevníkovi získať prehľad o tradičných pochúťkach a histórii liptovskej gastronómie,“ pozýva spolumajiteľ rekreačného centra v Čutkovskej doline Patrik Habo.

Liptáci ani tento rok nenechali nič na náhodu a pre návštevníkov rozšírili ponuku služieb. Zároveň chcú do Nízkych Tatier pritiahnuť viac milovníkov turistiky a cykloturistiky, pre ktorých sprístupnili viac tratí a spustili mobilnú navigáciu, pripravili novú tlačenú mapu atrakcií a vonkajšie infotabule.„Staviame na tom, že sme celoročná destinácia a po skúsenostiach z minulého roka pracujeme na tom, aby boli turisti čoraz menej limitovaní počasím. Stráviť totiž podstatnú časť dovolenky zavretí na hotelovej izbe nie je nič príjemné. K jaskyniam, Medvedej štôlni, mincovni, najlepším akvaparkom na Slovensku, vyhliadkovým vežiam a množstvu ďalších atrakcií postupne pribúdajú ďalšie, ktoré by mali zvýšiť záujem domácej a zahraničnej klientely o náš región,“ informuje riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Podobne ako vlani, aj tento rok sa v štyroch desiatkach najatraktívnejších miest Liptova budú hľadať miestne poklady. Okrem snahy zatraktívniť letnú dovolenku pre návštevníkov zo Slovenska i zahraničia, má projekt „Hľadaj poklady Liptova“ aj širší rozmer. „Ide o výbornú myšlienku, ktorá spája všetkých dôležitých hráčov na poli cestovného ruchu pod Chopkom. Podarilo sa nám ich zjednotiť a spoločnými silami vytvoriť hru, ktorá osloví malých aj veľkých. Sme radi, že práve náš región našiel cestu, po ktorej všetci stále voláme a to, spájať sa a pomáhať si, namiesto hrania sa na vlastnom piesku,“ pochvaľuje si Darina Bartková.

Liptov však bude aj toto leto dýchať exotikou. K tamojším akvaparkom s morskou vodou a tropickou klímou totiž pribudla neobyčajná zoologická záhrada, v ktorej sú ploty len pomôcka a nie prekážka. Rodiny s deťmi sa tak môžu na desiatky druhov zvierat nielen pozerať, ale si ich aj pohladkať a nakŕmiť. „K vyspelým strediskám cestovného ruchu, akým je Liptov, nevyhnutne patrí kontaktná zoo. S touto myšlienkou sme sa pohrávali dlhšie, no až teraz sa nám podarilo pritiahnuť najväčšie lákadlá pre návštevníkov. Veríme, že dve malé levíčatá a ťava k nám pritiahnu ešte viac ľudí ako vlani. Na Slovensku totiž nie je veľa miest, kde sa môžete pohrať s exotickými zvieratami, vliezť do ich klietky, prípadne si na nich zajazdiť a to všetko pod dohľadom skúsených odborníkov,“ prízvukuje zoológ Tomáš Vatycha zo Zoo Kontakt.

Keď sme už pri exotike, napadlo by vám, že na Liptove sa bude niekedy surfovať? Vďaka mobilnej vlne si na svoje prídu nielen milovníci adrenalínu, ale aj tí, ktorí radi skúšajú nové veci. „Umiestnená bude vedľa najväčších toboganov v Tatralandii Trio a Boomerang Raft Ramp. Táto časť areálu sa tak stane centrom adrenalínovej zábavy. Výška vlny je päť a pol metra. Obávať sa nemusia ani úplní začiatočníci – na vlnách sa bude jazdiť spôsobom body surfing, čiže „s doskou na telo“. Každý si tak môže užiť pocit slobody ako pravý surfista. Pre najmenších zároveň pribudne detský vláčik,“vysvetľuje marketingová manažérka akvaparku Tatralandia Andrea Lehotská.

Atraktívnosť regiónu by mala zvýšiť aj zľavová karta Liptov Region Card, ktorú možno použiť až pri 70 druhoch stredísk, aktivít a zariadení. Okrem toho, počas celého leta nebude núdza o zaujímavé podujatia, medzi ktorými vyčnievajú Dračie noci na Chopku, gurmánsky Liptov Fest či v minulosti populárny Švábka Fest. Návštevníci mesta budú môcť obdivovať dominantu a najstaršiu pamiatku  mesta – Kostol sv. Mikuláša počas sprievodcovských služieb, alebo poznávať mikulášske tradície. Centrum mesta Liptovský Mikuláš navyše oživia tradičné podujatie Street music night či Mikulášske leto.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov