Hradná Reštaurácia Magdalena Zai, Liptovský Hrádok

Domov/Hradná Reštaurácia Magdalena Zai, Liptovský Hrádok

Hradná Reštaurácia Magdalena Zai, Liptovský Hrádok

Síce sa nezachoval portrét majiteľky, ktorá dala postaviť v roku 1603 kaštieľ vo vtedy modernom renesančnom štýle, ale musela to byť súdiac z portrétu jej otca, drobná, štíhla, ale aj energická tmavovláska práve jej je venovaný názov reštaurácie a k jej cti je aj formovaná kuchyňa.

Nenájdete tu komplikovaný jedálny lístok na 10 strán, jedlá sú zostavené najmä zo surovín dostupných v okolí, aby boli čerstvé a nefalšované.

A kedže popri stredoveku sa vyníma kontrast s modernou dobou a pokrokovým výskumom v oblasti nutričných hodnôt a výživy, tak jedlá, ktoré tu pripravujú traja renomovaní, skúsení kuchári, vychádza aj z poznatkov o gastronómii a vede, čo jednotlivcom môže chutiť a nepriberú. Ale vedia ulahodiť aj gurmánom, ktorý proste si chcú „dobre pochutnať“.

Tu u nás uznávame aj varenie podľa krvných skupín. Krvná skupina je kľúčom, ktorý odomyká dvere k záhadám zdravia, choroby, dlhovekosti, telesnej zdatnosti a citovej vyrovnanosti. Spojitosť medzi Vašou krvnou skupinou a stravou, môže vyznievať prehnane, ale nie je to tak.

Ak sa stravujete podľa, týchto zásad, nemusíte u nás prerušiť svoje zvyklosti, zostavíte si u nás jedálniček podľa toho či ste:

  • 0 – Lovec silný, sebaistý, vodca
  • A – Pestovateľ, spolupracujúci, usporiadaný
  • B – Kočovník, vyrovnaný, flexibilný, tvorivý
  • AB – Záhada, výnimočný, charizmatický, tajomný

Postarajú sa o Vás

  • Tomáš Iglo
  • Juraj Kubo
  • Peter Chomo

V roku 2013 budú títo majstri okrem vystrojenia množstva svadobných hostín, pre ktoré sú pripravené varianty menu ako:

  • Hradné
  • Klasické
  • Slovenské
  • Kráľovské a
  • Luxusné

Pripravovať budú jedlá aj pre hráčov POLA, ktorí po vysiľujúcich zápasoch na snehu budú potrebovať nabrať energiu.

Pre zaľúbencov na Valentína, lyžiarov na jarnej lyžovačke cez Veľkú noc, pre letné Detox a Joga pobyty v náručí sviežej prírody bez neznesiteľných horúčav, ale príjemných slnečných dňoch. Na jeseň uvaria z darov lesov a polí, v zime klasika z pivníc zemiaky na všakovaký spôsob, klobásky a dobroty starých mám a regiónu Tatier.

Samozrejme aj v lete v podhradí: Kapustové strapačky a bryndzové halušky v krásnom prostredí Gotického monumentu chutia výnimočne. K trom majstrom sa pričleňujú aj Ivana a Edith majsterky na torty, tortičky, koláče, pagáče a iné sladké alebo slané pečené dobroty.



Zdieľanie
Simple Follow Buttons
Simple Share Buttons