Kúpanie a wellness

Domov Zimná dovolenka Kúpanie a wellness

Žiť wellnessom je trendom súčasnej doby. Aj preto Liptov napreduje aj v tejto ponuke. Milovníci vody, saunovania a masáží si prídu na svoje bez ohľadu na ročné obdobie a počasie. Na kúpanie a wellness je tu dostatok možností.

V slove wellness sa spojili dva pojmy: wellbeing, teda dobre a príjemne sa cítiť a fitness, čiže byť fit. Podstatou je znovuzrodenie gréckeho umenia kompenzovať prácu kvalitným odpočinkom, relaxáciou a aktívnou starostlivosťou o krásu tela i zdravie. Filozofiou wellness je dokonalá harmónia tela a duše, duševný pokoj, telesná kondícia a pozitívny prístup k životu.

Bešeňová

Výborné možnosť na kúpanie a wellness sú napríklad Bešeňovej. Tamojší wellness ponúka viacero sáun, procedúr a veľkým lákadlom sú napríklad saunové rituály. Ich súčasťou je aj peeling pokožky alebo muzikoterapia. Po voňavom peelingu dostane pokožka nový nádych a muzikoterapia uvoľní myseľ. Saunamasteri počas rituálov zvyšujú teplotu a vlhkosť v saune pomocou ľadu s rôznymi arómami a následne teplý vzduch víria po celej saune, tým je celé saunovanie intenzívnejšie. Len tu nájdete aj veľkokapacitnú saunu. Svoje čaro majú aj nočné saunové rituály.

Tatralandia

Tatralandia je tiež skvelým miestom na wellness. Príjemná keltský saunový svet sa nachádza v podzemí aquaparku, ale vďaka výťahu sa dostanú návštevníci aj do sauny s vonkajším výhľadom a whirlpool bazéna pod holým nebom, čo je nesmierne atraktívne. Keltský saunový svet je jedinečný komplex parných, vodných a masážnych kúpeľov, sáun a procedúr. Dokáže aktivovať všetky ľudské zmysly a takýmto spôsobom zregenerovať i uvoľniť celé telo. Len saunový svet prináša potešenie z vody, povznášajúcich vôní, hudby a tepla. A to všetko pre upevnenie zdravia a krásy.

Lúčky

Dokonalý relax a znovuzrodenie ponúka aj saunový svet na Lúčkach. Záujemcovia tu nájdu aj soľnú jaskyňu, ktorá sa odporúča napríklad aj astmatikom a pobyt v nej by mal trvať 45 minút. Wellnessy sú dostupné vo väčšine hotelov na Liptove, stačí si len vybrať.

Ostatné

Veľmi atraktívny je wellness v hoteli Tri studničky s ochladzovaním v riečke Demänovka. Oplatí sa však navštíviť aj termálny bazén v Liptovskom Jáne s výraznou siričitou vodou a vonkajšiu kaďu.

Plánovač Liptov