Domov Na Liptove otvorili svetovú zimnú sezónu

Na Liptove otvorili svetovú zimnú sezónu

4. 12. 2015

(LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, 04.12.2015) – Nové zjazdovky, výhodnejšie dopravné spojenia, atraktívne podujatia a prominentní hostia. Týmto výpočtom sa zoznam noviniek pre zimnú sezónu na Liptove v žiadnom prípade nekončí. Jedným z dôvodov je fakt, že pod Chopok sa po vyše troch desaťročiach vracia Svetový pohár žien v alpskom lyžovaní. 

Všetky cesty vedú túto zimu na Liptov, dokonca aj tie vzdušné. Po vlaňajšom úspešnom spustení leteckej linky Riga-Poprad si hotelieri v regióne brúsia zuby na ešte väčší počet návštevníkov z východnej a severnej Európy. „Sme radi, že sa nám podarilo pridať viac letov a zrealizovať nové spojenie Popradu s Moskvou, St. Peterburgom, Talinom, Helsinkami a Štokholmom (cez Rigu). Lietať sa začne od polovice decembra. Verím, že tieto kroky a neustále sa zlepšujúce služby k nám prilákajú najmä solventnejšiu klientelu z Pobaltia, Ruska, či Londýna,“ zamýšľa sa Ján Blcháč, predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

Na domácich aj zahraničných lyžiarov čakajú kilometre nových tratí na severnej i južnej strane Chopku, vrátane snehových zábran a nového zasnežovania, ktoré umožní otvárať zjazdovky oveľa skôr ako v minulosti. „Výraznou zmenou prejde aj najstarší areál zábavy Snow Park Jasná. Pribudnú doň dve nové prekážky s terénnou úpravou, vďaka ktorým bude na jeho spustenie stačiť menej snehu. Návštevníci si tak zážitky užijú oveľa skôr ako to bolo v minulých rokoch. V lokalite Biela Púť na návštevníkov túto zimu čaká väčší AprèsSki Bar, kde si môžu počas lyžovačky dobiť energiu a spríjemniť si deň na svahoch,“ avizuje marketingová riaditeľka Jasná Nízke Tatry Sylvia Artzová.

Súťaženiachtiví lyžiari si môžu už  túto zimu na Maline Brde merať svoje výkony. Vyslyšali tak volanie pravidelných návštevníkov a už túto zimu budú poskytovať štatistické výpisy vybraných druhov skipasov. „Každý návštevník nášho strediska si bude môcť kontrolovať počet prelyžovaných kilometrov počas doby platnosti skipasu. Túto službu môžeme poskytovať  vďaka turniketovému systému SKIDATA a vzájomnému prepojeniu systémov vo všetkých strediskách,“ informuje marketingový manažér strediska Tomáš Gazdarica.

Liptáci vkročia do novej zimnej sezóny aj s aktualizovanou mobilnou aplikáciou LIPTOV, ktorá používateľom podstatne uľahčí orientáciu v regióne. „Návštevníci sa prostredníctvom nej dozvedia nielen aktuálne informácie o stave prevádzky lanoviek, o zľavách na skipasy a vstupy do akvaparkov, ale aj o otváracích hodinách jednotlivých atrakcií. Zároveň si môžu preveriť stav bežeckých tratí, freerideových trás, stiahnuť grafikon skibusu a zistiť viac o podujatiach, reštauráciách, obchodoch a službách. Snažíme sa kráčať s dobou a pobyt na Liptove spríjemniť všetkým aktívnym používateľom mobilných telefónov,“ vysvetľuje riaditeľka OOCR REGION LIPTOV Darina Bartková.

Pri optimálnom počasí si na svoje prídu aj vyznávači bežeckého lyžovania. K dispozícii bude viac ako 70 kilometrov tratí rôznych obťažností. Tento rok si návštevníci môžu zabežkovať v okolí Ružomberka – cez Vlkolínske Lúky a z Hrabovskej do Čutkovskej doliny – a v Západných Tatrách z Liptovskej Kokavy na Podbanské.

Aj počas blížiacej sa zimnej sezóny budú môcť držitelia Liptov Region Card bezplatne využívať služby Ski & Aqua Busu, ktorý spája najväčšie turistické lákadlá celého regiónu. Navyše získajú zľavy na 60 atrakcií a s použitím programu GoPass už nebudú musieť stáť v rade pri pokladni ale môžu ísť priamo na svah alebo do aquaparkov.

Návštevníci Liptova tak budú mať príležitosť užiť si nielen hory, ale aj mestá. V metropole regiónu, Liptovskom Mikuláši, pre nich pripravili dve nové prehliadkové trasy. „Zamerané budú na prvenstvá mikulášskeho turizmu a pripomienku 730 výročia prvej písomnej zmienky o meste. Veríme, že žiť to bude nielen na svahoch, ale aj v centre mesta, do ktorého by malo turistov pritiahnuť zrekonštruované Slovenské múzeum ochrany príroda a jaskyniarstva, či aj viacero zaujímavých podujatí,“ pozýva Jana Piatková, riaditeľka Informačného centra mesta Liptovský Mikuláš.

K zime a snehu na Liptove neodmysliteľne patrí aj relax v liptovských akvaparkoch, kde si môžu návštevníci užiť tropickú atmosféru  a vyšantiť v morských vlnách a morskej vode. Dokonalý relax po lyžovaní pripravili pre lyžiarov v Kúpeľoch Lúčky v  novom vonkajšom vitálnom svete s fínskou saunou, ochladzovacím bazénom a vírivkou pod holým nebom.

Zimnú sezónu 2015/16 oficiálne otvorili práve dnes tradičným stretnutím Liptákov a Horehroncov na Chopku. Zároveň tým odštartovali sériu atraktívnych podujatí s prominentnými hosťami. Medzi nimi vyčnievajú preteky Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní, ktorý zavíta do Jasnej 4.-6. marca 2016.

VIDEO z otvorenia svetovej zimnej sezóny 2015/2016 na Liptove TU

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov