TS_Lyžiarska sezóna na Liptove odštartovala 2017

1. 12. 2017
Domov TS_Lyžiarska sezóna na Liptove odštartovala 2017

(Demänovská Dolina, 1. 12. 2017) – Prvý decembrový deň oficiálne začala lyžiarska sezóna pod Chopkom. Liptáci si opäť pripravili novinky pre lyžiarov aj ostatných návštevníkov. Počet liniek SKI & AQUA BUS-ov sa síce nemenil, ale došlo k vylepšeniam, ktoré ocenia najmä samotní lyžiari. Počas hlavnej zimnej sezóny bude voziť z Jasnej do centra Liptovského Mikuláša turistov linka za zábavou a atraktívnym večerným programom. V najväčšom slovenskom stredisku v Jasnej pribudli napríklad nové zjazdovky a zasnežovacie body. V Bešeňovej už čoskoro otvoria veľkokapacitnú saunu pre 100 osôb, na Malinnom Brde sprístupnia nový bufet s panoramatickým výhľadom a detský klub. Vďaka Liptov Region Card môžu počas zimy turisti na Liptove využívať aj zľavy v 50 rôznych prevádzkach po regióne.

Za najlepšou lyžovačkou na Slovensku sa chodí na Liptov. Je to najmä kvôli širokej a atraktívnej ponuke strediska Jasná Nízke Tatry. Lyžiarske možnosti dopĺňa stredisko Malinô Brdo pri Ružomberku, ale aj niekoľko menších stredísk pre menej náročných lyžiarov.

 

     

 

 

 

„Minulú zimnú sezónu Liptov dosiahol až 632 522 prenocovaní návštevníkov a polepšil si len počas zimy o takmer päť percent. Oproti poslednej zime pribudli nové ubytovacie kapacity. Aj preto očakávame, že opäť zvýšime počet návštevníkov aj prenocovaní v regióne. Ku komfortu našich klientov iste prispeje aj sieť bezplatných SKI & AQUA BUS-ov, ktorých premávka začína od 25. decembra. Po úspechu z minulého roku bude aj tentokrát v prevádzke linka City Busu, ktorá od januára dovolenkárov z Jasnej dovezie za zábavou do centra Liptovského Mikuláša,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Večerné stredy v centre čaká nový program a dovolenkárov iste potešia aj ochutnávky tradičného bylinného likéru či otváracie hodiny vybraných podnikov až do polnoci. Počas víkendov, sviatkov a prázdnin v Žilinskom samosprávnom kraji bude premávať skibus dokonca až od sídliska Podbreziny, cez celé mesto.

„Stredisko Jasná je absolútnou špičkou v oblasti lyžovania na Slovensku. Lyžiari už očakávajú, že prinášame každú sezónu niečo nové a držíme sa trendov. Inak tomu nie je ani tento rok. Nadšencov bieleho športu túto zimu poteší nová zjazdovka na Otupnom aj rozšírenie zjazdovky Turistická, ktorú obľubujú menej zdatní lyžiari a rodiny s deťmi. Garancia snehu porastie aj vďaka novým 90 tyčovým zasnežovacím bodom. Kľúčovou investíciou sezóny bude nová brána do strediska. Na Bielej púti čoskoro pribudne nákupná zóna s pokladňami, infocentrom, centrálnym dispečingom, zázemím pre lyžiarsku školu, samoobslužný depot a tiež štýlový Crystal bar pre 120 ľudí,“ povedal riaditeľ strediska Jasná Matej Hulej. Okrem iného, stredisko rozšírilo svoje snežné pásové vozidlá a ďalšie systémy SNOW SAT, ktoré napomáhajú rovnomernému a kvalitnému rozloženiu snehu na zjazdovkách. Jasná zaviedla od novej sezóny aj zvýhodnený predaj skipasov online pre tých lyžiarov, ktorí svoju lyžovačku plánujú dopredu a tiež výhodný nákup skipasov cez samoobslužné pokladne tzv. gopass pointy priamo v stredisku.

„Aj v zimnej sezóne prinášame návštevníkom Liptova možnosti ako ušetriť počas dovolenky. Našu kartu zliav Liptov Region Card, ktorá je zároveň regionálny vernostný program, sme zatraktívnili o ponuku až päťdesiatich rôznych zliav po celom regióne. Okrem zliav na skipasy, pribudli nové zľavy na surfovaciu vlnu v Tatralandii, do športovo-relaxačného centra Gothal v Liptovskom Osade, na korčuľovanie na štadióne Jána Laca v Liptovskom Mikuláši a mnoho iných. Majiteľov karty určite poteší aj možnosť bezplatne využiť wifi pripojenie v označených SKI & AQUA BUS-och na zelenej a modrej linke,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Rodinné lyžiarskej stredisko Malinô Brdo doplní svoju zimnú ponuku o nový bar Dobrô na vrcholovej stanici štvorsedačky s panoramatickým výhľadom a rodiny s deťmi budú môcť využívať v chate Daria detský klub s animátormi.

V mrazivej zime sa návštevníci zohrejú aj v novej veľkokapacitnej saune v Bešeňovej. K vynovenej Bešeňovej teda čoskoro pribudne aj saunový dóm pre 100 osôb.

Ponuku zimnej turistickej sezóny Liptova budú dopĺňať aj atraktívne podujatia, ktoré zaujmú všetky vekové kategórie, nadšencov pohybu aj relaxu, kultúry aj histórie, tradícií aj chutí. Viac na https://www.visitliptov.sk/podujatia/ .

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov