Domov TS_Cyklisti v centre mesta

TS_Cyklisti v centre mesta

6. 9. 2017

(Ružomberok, 6. 9. 2017) – Centrum Ružomberka bude v nedeľu 10. septembra dejiskom cyklistického podujatia Ružomberské schody. Zásadnú úlohu v hlavných pretekoch zohrajú tunajšie historické schody, po ktorých sa budú preháňať majstri dvoch kolies. Celkovo prejdú viac ako štyri tisícky schodov na štyroch schodiskách v centre. Okrem nich si môžu zasúťažiť vo vlastných pretekoch aj deti, či ďalší nadšenci cyklistiky. Novinkou bude tzv. šortrek, ktorý sa odjazdí na skrátenej trati na asfalte aj v horskom teréne.

Liptov má cyklistickú raritu. Jediné preteky organizované v meste s využitím historických schodov môžu záujemcovia vzhliadnuť na Slovensku len na jednom mieste. V centre dolného Liptova, v Ružomberku, priamo na Námestí Andreja Hlinku. Túto nedeľu 10. septembra 2017 to bude už siedmy ročník  tohto nevšedného podujatia. Obdobné preteky sa jazdia len za našimi hranicami, v stovežatej Prahe.

„Cyklisti na špeciálnych horských bicykloch budú jazdiť po tunajšom centre jednu hodinu plus jedno kolo. Zo šiestich ružomberských schodísk využijeme na preteky štyri. Z toho jazdcov čaká trikrát zjazd dole po 265 schodoch a jeden krát hore po 86 schodoch. Čo dáva dokopy úctyhodných 4563 schodov, v súčte odjazdených 13-tich kôl. Nezabúdame ani na verejnosť, ktorú okrem pohľadu na majstrov kolies čaká od 10,00 do 19,00 hod. atraktívny program a menej náročné pretekárske okruhy,“ informoval Peter Cigaňák hlavný organizátor pretekov.

Novinkou tohto ročníka pretekov je tzv. šortrek. Preteky pre horské bicykle bez rozdielu veku a pohlavia na skrátenej trati – asfalt a horský terén. Diváci uvidia preteky na malom priestore v šiestich kolách. Zasúťažia si aj deti a to v kategóriách od najmenších po 13 rokov a vždy v kategórii dievčenskej a chlapčenskej. Najmladšia kategória sú štvorročné deti a mladšie. Tie odštartujú z rovinky pred oblúkom a pôjdu jedno kolo okolo mestského parku bez pomoci rodičov. Tak ako po minulé roky, aj tentokrát organizátori pripravili špeciálne preteky bez schodov, ktoré sú menej náročné ako hlavné preteky. Video pozvánka na podujatie je dostupná na tomto linku: https://www.visitliptov.sk/o-liptove/liptov-news/ .

Okrem športových výkonov čaká na návštevníkov aj pestrý sprievodný program s hudobnými vystúpeniami, tombolou, autogramiádou ružomberských futbalistov a chutným občerstvením.

„V rovnaký deň sú neďaleko centra Ružomberka aj ďalšie cyklo-preteky. Druhý ročník ENDURO RACE v Bike Parku na Malinom Brde. Okrem toho stále beží Vrchárska koruna Liptovská, v rámci ktorej cyklisti zdolávajú dvadsiatku našich vrcholov na horských bicykloch a 15. septembra aj horská časovka z Podsuchej na Smrekovicu. Bicykle, kolobežky aj korčule zase využijú športovo naladení návštevníci Liptovského Mikuláša na Envirojazde mestom 17. septembra 2017,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Jeseň na Liptove bude plná športu aj zábavy. Stačí si vybrať na https://www.visitliptov.sk/podujatia/.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov