Liptov na kolesách

21. 3. 2017
Domov Liptov na kolesách

(Liptovský Mikuláš 21. 3. 2017) – Zima na Liptove stále trvá, podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré a bezplatná doprava je stále v prevádzke. Napriek tomu Liptáci pristúpili k čiastkovému bilancovaniu a potvrdzujú, že vďaka systému liniek Ski, Aqua a City Busov bezplatne prepravili doteraz viac ako 112 tisíc lyžiarov. Najviac klientov odviezli kyvadlové linky po Demänovskej a Hrabovskej doline a zo vzdialenejších liniek to bola už tradične linka medzi mikulášskou Tatralandiou a strediskom Jasná. Večerná novinka City Bus s programom prilákala do centra Liptovského Mikuláša viac ako päť stoviek ľudí.

Liptáci majú opäť dôvod na úsmev. Zimná sezóna je stále v kurze a Liptáci zvládli rozhodujúcu časť sezóny. Jarná lyžovačka odštartovala aj úpravy grafikonov bezplatnej dopravy, ktoré rešpektujú aktuálny dopyt. „Podmienky na lyžovačku sú u nás stále veľmi dobré, dokonca padal aj čerstvý sneh. Prišiel čas pre skutočných fajnšmekrov, ktorí si vychutnávajú upravené zjazdovky, menej ľudí a slnečné lúče,“ povedal riaditeľ strediska Jasná Matej Hulej. Na Liptove sú ešte v prevádzke linky z Tatralandie do Jasnej a kyvadlová preprava po Demänovskej doline. Zostávajúce štyri linky ukončili svoju prevádzku.

„Liptov už päť rokov poskytuje bezplatnú prepravu autobusovými linkami a upevňuje si svoje miesto medzi kvalitnými horskými destináciami v Európe. Do systému skibusovej dopravy sme investovali viac ako 100 tisíc eur. Zároveň sme túto zimu priniesli našim návštevníkom novú linku City Bus, ktorá ich raz týždenne vozila za programom z Jasnej do Liptovského Mikuláša,“ zdôraznil predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Vďaka projektu City Bus bolo každú stredu v centre Liptovského Mikuláša oveľa živšie až do nočných hodín. „Na našom programe „Nechajte sa zlapať“ sme návštevníkom priniesli autentickú možnosť vyskúšať si bičovanie Jánošíka na dereši. Potom sme im obliekli dobové kostýmy, vyrazili si mince a v centre mesta ich naši zbojníci aj prepadli a ozbíjali. Na našom programe sa zabavilo viac ako 500 ľudí, čo významne prekonalo naše očakávania,“ pochvaľuje si atraktivitu mesta aj riaditeľ tunajšieho Múzea Janka Kráľa Jaroslav Hric. Bezplatný program múzea nevyužívali len klienti linky, ale ktokoľvek prišiel do centra Liptovského Mikuláša, čo spôsobilo enormný záujem a v niektoré dni program absolvovala aj viac ako stovka spokojných návštevníkov. Linka premávala 10 dní v sezóne.

Do týchto dní sumárne linky prepravili viac ako 112 tisíc dovolenkárov. Množstvo prepravených osôb bezplatnými linkami je porovnateľné s minulým rokom, kedy v stredisku prebiehal aj veľmi úspešný Svetový pohár v lyžovaní žien. Dôvod vysokého množstva prepravených osôb je aj to, že v minulom roku linka Ružomberok – Hrabovo nebola zaradená do celkového systému dopravy v regióne a rovnako to bolo aj s kyvadlovou dopravou po Demänovskej doline. „Na Liptove sa ešte počas Veľkej noci, respektíve do konca zimnej sezóny odveziete bezplatne do Jasnej, ktorá stále láka na kvalitnú lyžovačku. Prevádzku zimných liniek následne obnovíme v decembri 2017, teda v ďalšej zimnej sezóne. Je možné, že bezplatnou dopravou potešíme už aj letných dovolenkárov na Liptove. Snažíme sa totiž oživiť projekt Cyklo Busov po regióne,“ odhalila zámer riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Bezplatná preprava je dostupná každému hosťovi Liptova s platnou Liptov Region Card alebo platným GOPASSom (skipasom). Linky spájajú ťahúňov turizmu na Liptove: Jasnú Nízke Tatry, Malinô Brdo, Tatralandiu, Bešeňovú, Lúčky, Liptovský Mikuláš, Demänovú a Ružomberok.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov