Domov Liptov predstaví svoju ponuku

Liptov predstaví svoju ponuku

24. 1. 2017

(Liptovský Mikuláš, 24. 01. 2017) – Liptov už tradične predstaví svoju ponuku na veľtrhu ITF Slovakiatour v Bratislave. Záujemcovia Liptákov nájdu v stánku Žilinského turistického kraja od štvrtka do nedele.

Liptov je z pohľadu turizmu najvýznamnejším regiónom v Žilinskom samosprávnom kraji. Až takmer päťdesiat percent návštevníkov kraja navštívi práve tento región. Rovnako ako po minulé roky, predstaví Liptov svoju ponuku návštevníkom najväčšieho veľtrhu cestovného ruchu na Slovensku a to už od štvrtka do nedele (26. – 29. 1. 2017) v Incheba EXPO Bratislava.

„Liptov vďaka stredisku Jasná navštevujú v zime najmä lyžiari, ale sme celoročná destinácia, ktorá vďaka pestrosti ponuky láka všetky vekové kategórie. Najväčšie akvaparky nájdete práve v našom regióne, vďaka Liptovskej Mare aj tunajším riekam ponúka Liptov široké možnosti aktívneho pohybu či relaxu pri vode. Naše jaskyne patria k jedným z najkrajších aj najnavštevovanejších na Slovensku, región ponúka viac ako 800 kilometrov značených cyklotrás aj atraktívne bikeparky a netreba zabúdať ani na našu gastronómiu, ktorá vychádza z tradičných receptúr, ale chutí moderne a zdravo,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Hlavnými novinkami zimnej sezóny na Liptove sú ďalšie kilometre technicky zasnežovaných trás v Jasnej a tiež nová 15-miestna kabína na južnej strane Chopka. Liptov aj v aktuálnej zimnej sezóne prevádzkuje bezplatné linky Ski & Aqua busov. Novinkami oproti minulej sezóne sú napríklad, vyššia frekvencia liniek v hlavnej sezóne, zefektívnenie procesu operatívneho dopĺňania posilových spojov aj nová linka CITY BUS. „Našim dlhodobým cieľom je prilákať návštevníkov z hlavných centier turizmu a priviesť ich do našich miest. Príkladom je bezplatná autobusová linka CITY BUS. Táto linka vozí jedenkrát v týždni návštevníkov z Jasnej za zábavou do centra Liptovského Mikuláša, kde pre nich zamestnanci z mesta pripravujú atraktívny bezplatný program a štrnásť prevádzok v centre má otvorené až do polnoci,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Liptáci predstavia na veľtrhu aj svoju letnú ponuku. Pred letnou sezónou čaká región otvorenie nového hotela Pošta v Jasnej, atraktívne novinky pripravuje aj druhý najväčší liptovský akvapark GINO Paradise Bešeňová. Na svoje si prídu aj turisti a cyklisti vďaka novej infraštruktúre v regióne. Najväčšie podujatie v regióne LIPTOV FEST – festival výbornej zábavy, skvelého jedla a množstva zážitkov organizátori chystajú už ako dvojdňové podujatie na 21.- 22. 7. 2017. Aj najbližšie leto budú deti odhaľovať Poklady na LiptOVE vďaka rodinnej hre, ktorá sa stala hitom a čaká ju už štvrté leto. Liptáci avizujú ešte lepšiu hru s atraktívnymi novinkami.

Región Liptov vystavoval už aj minulý týždeň v Česku, na veľtrhu Regiontour v Brne.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov