Domov Liptov si v štatistikách opäť polepšil

Liptov si v štatistikách opäť polepšil

15. 12. 2016

(Liptovský Mikuláš, 15. 12. 2016) – Za prvé tri štvrťroky 2016 si Liptáci opäť polepšili. Počet návštevníkov narástol o takmer trinásť percent. Čísla za september boli dokonca ešte optimistickejšie. Liptáci sa v počte návštevníkov za september vyšvihli medziročne o 28,65 percenta, v porovnaní so Slovenskom ide o 10 percent vyšší nárast. Prázdninové mesiace aj september si Liptáci už pochvaľovali dávnejšie a potvrdili to aj oficiálne štatistiky. Za tretí kvartál bolo na Liptove viac ako 574 tisíc prenocovaní, čo je medziročný nárast o 14,35 percenta.

Čísla uplynulých troch štvrťrokov 2016 rastú a predznamenávajú veľmi úspešný rok. Leto aj zima Liptákom vyšli na jednotku a s veľkými očakávaniami vstúpili aj do aktuálnej zimnej sezóny. „Za prvé tri štvrťroky sme na Liptove narástli o takmer trinásť percent počtom návštevníkov, pričom trend prílevu zahraničných klientov bol ešte optimistickejší, medziročne až 18,71 percenta. Zároveň máme aj vyšší počet prenocovaní, kde sme od januára do septembra prekročili milión dvestosedemdesiatosemtisíc prenocovaní,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Priemerný počet prenocovaní spolu sa oproti minulému roku nezmenil a drží sa na 2,9 dňa, čo je viac ako celoslovenský priemer za toto obdobie. Ako to bolo počas celého tohto roku, tak sa Liptákom stále darí dosahovať najvyššie nárasty v okrese Ružomberok.

To, že sa letná dovolenka na Liptove natiahla až na september hovoria výsledky tohto mesiaca jednoznačne. Počet návštevníkov narástol medziročne až o 28,65 percenta, pričom zahraniční klienti rástli mierne viac ako domáci a celkový trend rastu prenocovaní bol takmer 21 percent. Tento nárast je dokonca o viac ako 10 percent vyšší ako celoslovenský nárast počtu ubytovaných hostí v porovnaní s rokom 2015. Môžu za to aj mnohé atraktívne podujatia v regióne, ktoré motivovali nielen k jednodňovým návštevám, ale tiež k pobytom na predĺžené víkendy. Išlo napríklad o podujatia Švábkafest v Liptovskom Mikuláši a Drevené kráľovstvo v Jánskej doline.

„Tieto výsledky určite neprišli len tak. Stojí za nimi kvalitná práca v strediskách, v prevádzkach aj v ubytovacích zariadeniach, cielený marketing a PR regiónu a tiež atraktívny program, ktorý v našom regióne dovolenkári majú. Tieto výsledky sme dosiahli napriek tomu, že nám pred vyše rokom vypadol veľký hotel v Demänovskej doline. Napĺňali sa preto lepšie aj zariadenia nižších kategórií a rodinné penzióny. Verím tomu, že už čoskoro bude výpadok v kapacitách doplnený, či už inými novovznikajúcimi ubytovacími zariadeniami a tiež rekonštrukciou vyhoreného hotela Junior, nakoľko obrovský záujem o región v niektorých exponovaných termínoch nevieme pokrývať. Výborné štatistické výsledky sú pre nás zároveň záväzkom a silnou motiváciou pred rozbiehajúcou sa zimnou sezónou,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Síce túto zimu Liptov nehostí svetový pohár v lyžovaní, ale na sezónu pripravil množstvo atraktívnych podujatí a robí všetko preto, aby návštevníkom ponúkol atraktívny balík služieb v hlavných centrách turizmu aj centrách liptovských miest.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov