Domov Príbeh Vianoc na Liptove

Príbeh Vianoc na Liptove

9. 12. 2016

(Liptovský Ján 09. 12. 2016) – Až do sviatku Troch kráľov bude v Jánskej doline pre turistov a dovolenkárov sprístupnený drevený Betlehem. Sedem sôch, ktorým dominuje Mária s Ježiškom pripomínajú krásny odkaz Vianoc. Ten túto sobotu pripomenie v kultúrnom dome v Liptovskom Jáne aj vystúpenie divadelníkov.

Do Vianoc zostávajú ešte niečo cez dva týždne a druhá najatraktívnejšia liptovská obec pripravila pre svojich návštevníkov ďalšie lákadlo. Nádherný drevený Betlehem tak skrášľuje už niekoľko dní priestor vedľa koliby Strachanovka v Jánskej doline. Drevené sochy vyrezával majster rezbár Adam Bakoš a jeho tím počas podujatia Drevené kráľovstvo v septembri tohto roku.

„Dlho sme zvažovali čo bude predmetom posledného stretnutia rezbárov na podujatí Drevené kráľovstvo. Teraz som nesmierne rád, že to bola sakrálna tematika a môžeme tak návštevníkov Jánskej doliny ponúknuť originálny zážitok vďaka drevenému Betlehemu. Verím, že ľudia trošku spomalia, zamyslia sa a vychutnajú si krásny predvianočný a neskôr vianočný čas na Liptove,“ povedal majiteľ koliby Strachanovka Ján Strachan.

Jeden z najväčších drevených externých Betlehemov na Slovensku tvorí sedem sôch v životnej veľkosti. Atmosféru dotvára aj príjemná vianočná hudba.

„Zimná sezóna na Liptove je najmä o aktívnom pohybe na horách, už teraz sa lyžuje v Jasnej a podmienky sú už v úvode sezóny veľmi dobré. Hlavná zimná sezóna sa pre nás rozprúdi v druhý sviatok vianočný 26. 12., kedy začnú prichádzať klienti na Silvestrovské pobyty. Vianoce väčšinou trávia v rodinnom kruhu, ale aj zaužívané sa postupne mení a sú zariadenia, ktoré sprostredkujú klientom všetko to, čo k Vianociam patrí a bonusom je nádherné prostredie Liptova a kvalitný servis,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

V sobotu 10. 12. 2016 sa v Liptovskom Jáne môžu záujemcovia pozrieť na príbeh Vianoc aj naživo, vďaka vystúpeniu divadelníkov. „Navyše po divadle nám zaspievajú Čriepky – ženská spevácka skupina z Liptova a na ľudovú nôtu zahrajú Hravé struny,“ uzavrel starosta obce Liptovský Ján Juraj Filo. Všetko toto si vychutnajú obyvatelia obce aj jej návštevníci bezplatne vďaka podujatiu Advent v kúrii, ktoré organizuje obec Liptovský Ján už zajtra.

Ďalšie atraktívne podujatia na Liptove spojené s najkrajšími sviatkami roka sú dostupné na webe regiónu pod linkom https://www.visitliptov.sk/podujatia/.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov