JOZEF STÜMPEL

Domov JOZEF STÜMPEL

HOKEJOVÁ LEGENDA A HRÁČ NHL

Na Liptove je už ako doma, napriek tomu ešte stále objavuje nové miesta. Ako sa však rodák z Nitry dostal do našich hôr? Jednoducho. V Jánskej doline si postavil dom a krásou tunajšej prírody sa nevie nabažiť. Jozef Stümpel (44) v sebe nezaprie športovca a každú voľnú chvíľu trávi pri niektorej z množstva rôznych aktivít – chodí po horách, hrá tenis alebo jazdí na bicykli. Počas bohatej hokejovej kariéry toho nacestoval po svete až-až a tak si na Liptove užíva pokoj a stále sa rozširujúce možnosti zábavy. Niet divu, že sme ho na konci leta stretli na Chopku, kde po túre ulahodil chuťovým pohárikom v najvyššie položenom rum bare na Slovensku.

„Nie som vyslovene rumový typ, rád si dám najmä dobré pivko a k tomu liptovské špeciality. Neďaleko domu mám príjemnú kolibu, do ktorej si pravidelne s deťmi chodíme pochutnať na haluškách,“ nechal nás nazrieť do svojho jedálnička vždy dobre naladený Jožko.

Jozef StumpelPočas pôsobenia v NHL si užil horúčavy v Los Angeles i na Floride. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo si na oddych vybral chladnejší Liptov. Ani po štyridsiatke však v sebe nezaprie športového ducha a zároveň obrovského „pohoďáka“.

„Nedávno sme boli s kamarátmi na Zbojníckej chate a stavili sme sa, že kto zíde dole posledný, zaplatí ostatným pivo. Keďže nerád prehrávam, po ceste som si dal od smädu radšej hneď dve. Do cieľa som síce prišiel posledný, no s dobrou chuťou a pocitom víťazstva,“ smeje sa nad svojím šibalstvom Jozef Stümpel.

Hokejového elegána a tvorcu hry budeme môcť v Tatrách stretávať stále častejšie, tak prečo sa s ním o niečo nestaviť?

AKO VYZERAL ROZHOVOR V TATRY MAGAZÍNE ZIMA 2016/2017

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov