Liptovský festival hudby, športu a zábavy

12. 7. 2016
Domov Liptovský festival hudby, športu a zábavy

(Liptovský Mikuláš, 12. 07. 2016) – O tom, že Liptov sa uprostred leta určite oplatí navštíviť svedčí séria podujatí pre zábavy chtivých, športovcov aj malé deti. Liptovský Mikuláš bude v piatok 22. 7. 2016 žiť podujatím Street Music Night, v sobotu od rána návštevníkov čaká najväčšie podujatie v regióne Liptov Fest a večer si nadšenci pohybu vychutnajú nočný beh Liptovským Mikulášom. Sobotný festival dobrej zábavy, jedla a zážitkov v areáli vodného slalomu O. Cibáka čaká druhý ročník a radí sa k top podujatiam v regióne. Pripravená je škola varenia, aj škola tanca, gastro show, hudobné vystúpenia a po zotmení aj kino pod holým nebom. Celú akciu moderuje obľúbená Didiana z Fun Rádia, ktorá si odbehne aj mikulášsky Nigth Run.

Liptáci sa vedia baviť. Presvedčiť chcú o tom všetkých návštevníkov Liptova už čoskoro. „Záleží nám na tom, aby naše mesto žilo. Chceme prilákať z hlavných centier turizmu dovolenkárov aj do mesta. Prispeje k tomu aj podujatie Street Music Night. Až šestnástka podnikov, ktorá sa zapojila do projektu, pripravila na večer 22. júla pestrú hudobnú produkciu, a okrem toho sa budeme zabávať aj na námestí, kde bude hlavný program pulzujúcej noci hudby a tanca,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV a primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč. Podujatie je prístupné bezplatne a v jednotlivých podnikoch zaznie funky, latino, rock, aj česko-slovenské hity, či ľudovka alebo klasika.

Liptov je región plný atrakcií, vhodný na dovolenku pre všetky vekové kategórie. Sobotný Liptov Fest je festivalom dobrej zábavy, jedla a zážitkov a je akousi ochutnávkou Liptova na jednom mieste a to v Areáli vodného slalomu O. Cibáka v Liptovskom Mikuláši. Vstup na podujatie 23. 7. 2016 je bezplatný a zabezpečená je aj kyvadlová doprava z Liptovského Mikuláša, Tatralandie, Jasnej, Liptovského Jána aj z Ružomberka, Kúpeľov Lúčky a Bešeňovej, tak aby sa všetci návštevníci Liptova pohodlne dostali na podujatie aj späť. „Od desiatej hodiny do neskorých večerných hodín sme pripravili atraktívny program. Bude možné vyskúšať adrenalínové a športové atrakcie až s 50% zľavou, napríklad rafting, golf aj wakeboarding. Deti zabaví kúzelník, divadlo aj tvorivé dielne, zvieratká z kontaktnej ZOO, nebudú chýbať liptovské špeciality aj gastro show, netradičné plavidlo so zbojníkmi a večer uzavrie premietanie českej komédie Vojtěch priamo pod holým nebom,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Liptov Fest moderuje obľúbená Didiana. Zabavia aj zahrajú chlapci z obľúbenej liptovskej kapely Ploštín Punk, až sedemdesiat tanečníkov predvedie svoje umenie a naučí tanečné kroky aj všetkých záujemcov o školu ľudového tanca. Svetové hity zase zahrajú Replay Band a zaspieva aj mikulášsky superstarista Martin Harich, známy aj svojim účinkovaním v britskom X Factore. Chýbať nemôžu ani liptovskí zbojníci, ktorí si prinesú okrem dobrej nálady, valašiek aj celý zbojnícky ateliér a plaviť sa budú netradične na voze. Ich netradično-tradičnú plavbu na voze budú môcť vyskúšať aj návštevníci Liptov Festu.

Tých návštevníkov, ktorí sa po zotmení namiesto hereckých výkonov nadchnú skôr pre bežecké, môžu večer pozrieť alebo aj odbehnúť tunajší Nigth Run. Bežať bude aj moderátorka Liptov Festu Didiana. „Svojou vzdialenosťou a takmer nulovým prevýšením je náš Night Run doslova pre každého. Komu nestačí 5 km okruh, ten sa môže prihlásiť na 10 km trasu. A kto nepobeží si môže precvičiť svoje pľúca neobmedzovanou hlasnosťou povzbudzovania bežcov v ich športovej výzve,“ doplnil Michal Majkl Velner z organizačného tímu podujatia Night Run. A ešte jedno špecifikum mikulášskeho behu. Je to jediné podujatie, kde si účastníci môžu zabehať so zbojníkmi. Veď predsa, kde inde ako na Liptove.

Leto je v plnom prúde a na Liptove to skutočne žije nielen pri vode, v akvaparkoch či na horách, ale aj v mestách… Liptovský Mikuláš o tom presvedčí dovolenkárov už čoskoro.

LiptovFest 2016
Liptov Fest 2016

Liptovfest 2016 leták
Liptov Fest 2016 grafikon

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov