Domov Prvenstvá mikulášskeho turizmu odhalené

Prvenstvá mikulášskeho turizmu odhalené

22. 2. 2016

(Liptovský Mikuláš, 22. 02. 2016) – Ôsmy rok v Liptovskom Mikuláši realizuje tunajšie informačné centrum sprievodcovské služby. V piatok 19. 2. 2016 predstavili novú bezplatnú sprievodcovskú trasu o prvenstvách mikulášskeho turizmu. Počas šesťdesiatich minút potuliek po historickom centre sa účastníci dozvedeli, že práve v Liptovskom Mikuláši sa zrodil prvý slovensky písaný Sprievodca po Tatrách, prvý slovenský turistický spolok, aj odkiaľ boli privezené na Liptov prvé lyže.

Pri príležitosti Svetového dňa sprievodcov, ktorý pripadá na 21. február, odštartovali v Liptovskom Mikuláši novú sprievodcovskú trasu. Uplynulý piatok tak spoznali históriu turizmu Liptova prví účastníci otváracej trasy. „V minulom roku sme zabezpečili celkovo 76 tematických prehliadok historickým centrom, z nich 50 bolo v rámci ponuky bezplatných prehliadok a 26 prehliadok bolo komerčných. Dokopy sme sprevádzali v roku 2015 až 2226 návštevníkov. Už roky pripravujeme rôzne sprievodcovské trasy, ktoré majú jedného spoločného menovateľa, zaujať. Predstavujeme atraktivity aj osobnosti mesta, ktoré veľa krát prekračujú svojím významom hranice Liptova a niekedy aj Slovenska,“ povedala riaditeľka liptovskomikulášskeho infocentra Jana Piatková.

Bezplatné sprievodcovské služby infocentrum mesta realizuje vo vopred stanovených termínoch, predovšetkým v letných mesiacoch. Sprievodcovskú službu si však záujemcovia môžu objednať aj komerčne a to na ktorýkoľvek iný termín, s možnosťou výberu z desiatky prehliadkových trás. „Ku komplexnej ponuke služieb cestovného ruchu patrí aj sprievodcovská služba. Preto ju od roku 2010 podporujeme, aby mohla byť pre našich návštevníkov poskytovaná aj bezplatne. Sme radi, že v tomto roku sa uviedla nová pravidelná sprievodcovská trasa po Liptovskom Mikuláši, ktorá ukazuje okrem našej bohatej turistickej histórie aj obrovskú inováciu v cestovnom ruchu, ktorou je vynovené Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva, kde najnovšia trasa končí“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Sprievodcovské služby v Meste Liptovský Mikuláš realizuje 6 akreditovaných sprievodcov. „Veríme, že aj táto služba pritiahne návštevníkov z hlavných centier turizmu Liptova do centra mesta. V tomto roku sa naviac turisti môžu tešiť na ďalšiu bezplatnú sprievodcovskú trasu, ktorá sa bude venovať 730. výročiu prvej písomnej zmienky o našom meste,“ doplnil primátor Liptovského Mikuláša a predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Uplynulý piatok bola odhalená najmä turistická minulosť Liptova. Jej prítomnosť je aj v očakávaní najväčšieho festivalu športu a zábavy v slovenských horách, Svetového pohára v lyžovaní žien v Jasnej.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov