Domov Na Liptov smerujú Tvrďáci

Na Liptov smerujú Tvrďáci

26. 5. 2015

(LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, 26.05.2015) – Pot, blato, adrenalín, ale aj skvelé výkony a výborná zábava. Toto všetko čaká už túto sobotu na návštevníkov Hrabovskej doliny, kde si to v náročnom behu s prekážkami rozdajú najväčší tvrďáci. Návštevníci Hrabova sa zároveň stanú svedkami VI. LetOKrstu, ktorým oficiálne otvoria letnú sezónu v doline pri Ružomberku. 

Hrabovská dolina už 30. mája zažije jeden z vrcholov outdoorovej sezóny na Liptove a zároveň aj na Slovensku. Najväčším ťahákom v rámci bohatého programu budú preteky Tvrďák pre každého so športovým duchom, kto si chce vyskúšať kam až siahajú ich možnosti bez ohľadu na pohlavie. „Je to súťaž pre všetkých, ktorí si chcú na vlastnej koži otestovať odolnosť, silu a vytrvalosť. Pretekári budú musieť zdolať množstvo prekážok a nástrah na 5 kilometrov dlhej trati. Preteky sú určené pre všetky úrovne bežcov. Súťažiť sa bude po jednotlivcoch a v tímoch na čas, no záujemcovia sa môžu zapojiť aj nesúťažne bez merania času vo fitness režime. Očakávame, že túto výzvu prijme okolo tisíc pretekárov a povzbudiť ich príde približne dvojnásobný počet divákov,“ informuje Martin Hromada z Mestského úradu v Ružomberku.

Zasúťažiť si môžu aj deti od 8 do 14 rokov. Malý Tvrďák je beh na 500 metrov a 6 prekážok. Do súťaže sa môžu zapojiť aj rodičia a vyskúšať si nástrahy atraktívnej trate spolu so svojimi ratolesťami. „V zahraničí sú podobné preteky v ostatných rokoch stále populárnejšie. Spájajú totiž pohyb v prírode, so súťaživosťou a adrenalínom, ktorý začína byť nevyhnutná esencia pri väčšine športových aktivít. Liptov ponúka na podujatia tohto druhu ideálne podmienky a sme radi, že okrem  pretekárov láka do nášho regiónu stále väčší počet návštevníkov,“ upozorňuje Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

Popri napínavom behu si môžu návštevníci Hrabovskej doliny vyskúšať aj viacero atrakcií. Okrem lanovky na Malinô Brdo, bude k dispozícii Tarzánia, tvorivé dielne a člnky na jazere. Novinkou doliny je však najdlhšia jednolanová zipline dráha ponad Hrabovskú priehradu, ktorú otvoria práve 30.5.2015.

Tí, ktorí ešte nevymäkli, by si to mali cez víkend namieriť na Liptov. Hustota vytrvalých žien a najmä tvrdých chlapov na meter štvorcový tam bude v sobotu najvyššia na Slovensku.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov